Kurzusleírás

Bevezetés az ISO 22000-be

  • Élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerek áttekintése
  • Az ISO 22000 minősítés célja és előnyei
  • Összehasonlítás más élelmiszer-biztonsági szabványokkal (HACCP, FSSC 22000 stb.)

Az ISO 22000 Framework megértése

  • Az ISO 22000:2018 kulcsfontosságú összetevői
  • High-Level Structure (HLS) és jelentősége
  • Integráció más irányítási rendszerekkel (ISO 9001, ISO 14001)

Előfeltételi programok (PRP-k) és működési PRP-k

  • Az előfeltétel programok megértése
  • Működési PRP-k meghatározása
  • Higiéniai és higiéniai intézkedések biztosítása

Veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP)

  • A HACCP alapelvei az ISO 22000 szabványban
  • Veszélyelemzés készítése
  • Kritikus ellenőrzési pontok (CCP) létrehozása

FSMS fejlesztése és megvalósítása

  • Kulcsdokumentáció és nyilvántartás szükséges
  • Élelmiszer-biztonsági célok meghatározása
  • Szerepek és felelősségek az élelmiszer-biztonsági menedzsmentben

ISO 22000 belső auditálás

  • A belső ellenőrzési követelmények megértése
  • Élelmiszerbiztonsági belső audit lefolytatása
  • Jelentéstétel és korrekciós intézkedések

Felkészülés az ISO 22000 minősítésre

  • Az ISO 22000 tanúsítási folyamat lépései
  • Gyakori kihívások és azok leküzdése
  • Tanúsító szervezetekkel való együttműködés

Megfelelés és folyamatos fejlesztés

  • ISO 22000 minősítés fenntartása
  • Folyamatos fejlesztési stratégiák megvalósítása
  • Jogi és szabályozási megfelelés az élelmiszerbiztonság területén

Esettanulmányok és gyakorlati alkalmazások

  • Valós példák az ISO 22000 megvalósítására
  • A sikeres élelmiszerbiztonsági programok tanulságai
  • Interaktív workshop az FSMS tervezésről

Összegzés és a következő lépések

  • A tanfolyam legfontosabb elemei
  • Források a továbbtanuláshoz
  • Kérdések és válaszok és vita

Követelmények

  • Az élelmiszer-biztonsági elvek alapvető ismerete
  • A HACCP (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzési pontok) ismerete
  • Élelmiszergyártásban, minőségbiztosításban vagy megfelelőségben szerzett tapasztalat előnyt jelent

Közönség

  • Élelmiszerbiztonsági vezetők
  • Minőségbiztosítási szakemberek
  • Megfelelőségi tisztek az élelmiszeriparban
  • Élelmiszer-termelési felügyelők
  • Business vezetők az élelmiszer-ellátási láncban
 14 Órák

Résztvevők száma


Ár résztvevőnként

Vélemények (4)

Közelgő kurzusok

Rokon kategóriák