Kurzusleírás
Bevezetés az ISO 22000-be
- Élelmiszerbiztonsági irányítási rendszerek áttekintése
- Az ISO 22000 minősítés célja és előnyei
- Összehasonlítás más élelmiszer-biztonsági szabványokkal (HACCP, FSSC 22000 stb.)
Az ISO 22000 Framework megértése
- Az ISO 22000:2018 kulcsfontosságú összetevői
- High-Level Structure (HLS) és jelentősége
- Integráció más irányítási rendszerekkel (ISO 9001, ISO 14001)
Előfeltételi programok (PRP-k) és működési PRP-k
- Az előfeltétel programok megértése
- Működési PRP-k meghatározása
- Higiéniai és higiéniai intézkedések biztosítása
Veszélyelemzés és kritikus szabályozási pontok (HACCP)
- A HACCP alapelvei az ISO 22000 szabványban
- Veszélyelemzés készítése
- Kritikus ellenőrzési pontok (CCP) létrehozása
FSMS fejlesztése és megvalósítása
- Kulcsdokumentáció és nyilvántartás szükséges
- Élelmiszer-biztonsági célok meghatározása
- Szerepek és felelősségek az élelmiszer-biztonsági menedzsmentben
ISO 22000 belső auditálás
- A belső ellenőrzési követelmények megértése
- Élelmiszerbiztonsági belső audit lefolytatása
- Jelentéstétel és korrekciós intézkedések
Felkészülés az ISO 22000 minősítésre
- Az ISO 22000 tanúsítási folyamat lépései
- Gyakori kihívások és azok leküzdése
- Tanúsító szervezetekkel való együttműködés
Megfelelés és folyamatos fejlesztés
- ISO 22000 minősítés fenntartása
- Folyamatos fejlesztési stratégiák megvalósítása
- Jogi és szabályozási megfelelés az élelmiszerbiztonság területén
Esettanulmányok és gyakorlati alkalmazások
- Valós példák az ISO 22000 megvalósítására
- A sikeres élelmiszerbiztonsági programok tanulságai
- Interaktív workshop az FSMS tervezésről
Összegzés és a következő lépések
- A tanfolyam legfontosabb elemei
- Források a továbbtanuláshoz
- Kérdések és válaszok és vita
Követelmények
- Az élelmiszer-biztonsági elvek alapvető ismerete
- A HACCP (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzési pontok) ismerete
- Élelmiszergyártásban, minőségbiztosításban vagy megfelelőségben szerzett tapasztalat előnyt jelent
Közönség
- Élelmiszerbiztonsági vezetők
- Minőségbiztosítási szakemberek
- Megfelelőségi tisztek az élelmiszeriparban
- Élelmiszer-termelési felügyelők
- Business vezetők az élelmiszer-ellátási láncban
Vélemények (4)
A képzés jól össze volt rakva és nagyon informatív.
Siobhan Kavanagh - SEEC MM Ltd.,
Kurzus - ISO 9001 Lead Implementer
Gépi fordítás
The quizzes to reinforce the reading and the ability to ask questions at any time
Jonathan
Kurzus - ISO 9001 Lead Auditor
Speed of response and communication
Bader Bin rubayan - Lean Business Services
Kurzus - ISO/IEC 27001 Lead Implementer
Dereck's overall preparedness . Dereck has great communications' skills !!